Zusterverenigingen

Zusterverenigingen zijn hier bedoeld als de Belgische verenigingen die zich toespitsen op een specifiek onderdeel van de dermatologie vb. allergie, dermoscopie, laser, oncologie, pathologie en pediatrie. Ze hebben op zich een eigen statuut en je kunt er ook lid van worden.
sisterSocietyOverview

Belgian Club of Dermatopathology (BCDP)

De Belgian Club of Dermatopathology BCDP is ontstaan in 2004 als een informele vereniging, met als doel het verbeteren van de dermatopathologie in België en het optimaliseren van de samenwerking tussen pathologen en dermatologen.
Lees meer

Belgian Association of Dermato-Oncology (BADO)

De Belgische Associatie van Dermato-Oncologie BADO is gesticht in 2012 ter bevordering van de multidisciplinaire aanpak van dermato-oncologie.
Lees meer

Belgian Society of Pediatric Dermatology (BSPD)

De wetenschappelijke missie van de Belgian Society of Pediatric Dermatology BSPD is het promoten van onderzoek en het verspreiden van kennis rond de pediatrische dermatologie.
Lees meer

Belgian Laser Group (BLG)

De Belgian Laser Group BLG wil samenwerking, informatie en bijscholing bevorderen voor alle artsen die lasertechnologie gebruiken voor pathologische en esthetische doeleinden.
Lees meer

Belgian Dermoscopy Group (BDG)

Het hoofddoel van de Belgian Dermoscopy Group BDG, opgericht in 2014, is het dichterbij brengen van de wereld van de dermoscopie en het toegankelijker maken van dermoscopie voor de dermatologen in de dagelijkse praktijk.
Lees meer

Belgian Contact and Environmental Dermatitis Group (BCEDG)

De Belgian Contact and Environmental Dermatitis Group BCEDG verenigt Belgische dermatologen met een specifieke interesse in contact dermatitis.
Lees meer

Euromelanoma Task Force

Euromelanoma is een door dermatologen gestuurde campagne om het bewustzijn betreffende primaire en secundaire preventie van huidkanker bij de algemene bevolking te verhogen.
Lees meer

The Belgian Mohs Group

Mohs micrografische chirurgie is bedoeld voor het verwijderen van huidtumoren op zones waar weinig ruimte is om veel marge te nemen. De techniek is genoemd naar dokter Fredrick E. Mohs die de techniek ontwikkelde.
Lees meer