De opleiding tot dermatoloog

01 februari 2019
Meer informatie over de opleiding tot dermatoloog. Hoe lang duurt de specifieke opleiding en wat zijn de verplichtingen tot bijscholing?
articles

De opleiding tot Dermatoloog-Venereoloog (Niveau 2 beroepstitel) start na een opleiding tot arts (6 jaar), en bestaat uit 5 specifieke opleidingsjaren waarna men van de Federale overheidsinstelling Volksgezondheid de erkenning in de Dermatologie-Venerologie kan bekomen. In de opleiding komen minstens 6 maanden inwendige geneeskunde aan bod, naast de hoofdmoot opleiding in de dermatologie, in zowel universitaire als niet-universitaire opleidingsplaatsen.

De Dermatologen hebben, net zoals de andere Artsen-Specialisten en Huisarten, de deontologische plicht zich continu bij te scholen, teneinde hun kennis en hun praktische vaardigheden, die continu evolueren, bij te schaven. Wanneer men aan een voorgeschreven minimum van bijscholing per jaar komt, kan men als geaccrediteerd dermatoloog werken.

Verder lezen?

Word nu lid van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Dermatologie en Venerologie (KBVDV) en de Beroepsvereniging der Belgische Dermatologen en Venerologen (BBDV)!

Als lid van deze verenigingen geniet je tal van voordelen, waaronder toegang tot alle content van onze website en
de website van de Beroepsvereniging. Daarnaast betaal je een sterk verlaagd voordeeltarief voor de jaarlijkse Belgian Dermatology days én ontvang je regelmatig newsletters met relevante informatie over de uitoefening van ons beroep. Bovendien krijg je ook een korting op de website van contactallergie (met oa. allergenenlijsten) en een polis burgerlijke aansprakelijkheid beroep, speciaal ontwikkeld voor onze discipline, aan zeer gunstige voorwaarden.