Belgian Dermatology Days 2019

Georganiseerd door de Koninklijke Belgische Vereniging voor Dermatologie en Venerologie in samenwerking met de Beroepsvereniging en de Belgische Stichting.

Thema: “Drugs in Dermatology”.
14 februari 2019 - 16 februari 2019
The Square, Brussel, België
Membres: €200 Non-Membres: €350 Assistants: €50 Infirmières: €30
events

Als onderwerp voor deze BDD hebben we gekozen voor een hedendaags en praktijkgericht thema: “Drugs in Dermatology”. Geneesmiddelen zullen vanuit breed perspectief bekeken worden : werkzaamheid, dosering, interacties, bijwerkingen, innovatie, multidisciplinariteit…

In het kader van nieuwe therapeutische ontwikkelingen hebben wij het plezier binnen dit thema een aantal prestigieuze sprekers te ontvangen. De huidige voorzitter van de Franse Vereniging voor Dermatologie, prof. Pascal Joly uit Rouen, zal bijvoorbeeld spreken over bulleuze ziekten, naast dr. Sandrine Aspeslagh met een voordracht over de nieuwste ontwikkelingen in immunotherapie en huidkankers.

Als één van de nieuwigheden wensen wij de aandacht te vestigen op de organisatie van 4 workshops rond frequente aandoeningen, zoals acne, psoriasis, atopische dermatitis en tropische dermatologie.

Er zijn opnieuw verscheidene Keynote Lectures die gebracht worden onder de auspiciën van diverse ‘Sister Societies’ (BSPD, BCEDG, BADO, Belgian Club of Dermatopathology). Zo hebben wij o.a. het genoegen prof. Bernard Cribier te ontvangen, met een voordracht over de anatomopathologie van toxidermieën.

Binnen een sessie rond therapeutische monitoring presenteert prof. Alexander Zink uit München een voordracht rond systeemtherapieën in de dermatologie, naast prof. Reinhart Speeckaert van het UZ Gent die zal spreken over nieuwe indicaties voor biologicals.

We eindigen op zaterdag met de «Short but Strong» sessies met opvallende klinische voorstellingen van de assistenten, maar ook high level wetenschappelijke vooruitgang van eigen bodem voor dit academiejaar.

Daarnaast bieden we opnieuw plaats aan de dermatologische verpleegkundigen, voor het intussen 6e Verpleegkundigen Forum.

Ons doel blijft het aanbieden van een wetenschappelijk, relevant, kwaliteitsvol en aantrekkelijk programma in een ontspannen en vriendschappelijk kader, met ook veel momenten van informele uitwisseling van ervaringen.

Geniet maximaal van deze BDD en draag bij aan het succes van deze dagen door u snel te registeren.

Maximal Skin Health for All!