Hoe neem je deel aan de online Slack-community van de Belgische Dermatologie?

We hebben sinds kort een online community waar leden van de KBVDV onderling shared best practices, vragen, bevindingen en andere relevante kennis met elkaar kunnen delen.

Stap 1:
Je hebt een uitnodiging gekregen van info@belgiandermatology.be om te bevestigen dat je wilt deelnemen aan de online Slack-community voor de Belgische Dermatologie.

Stap 2:
Na je bevestiging ontvang je een persoonlijke uitnodiging (met URL) om deel uit te maken van de Slack-community van de Belgische Dermatologie. Alleen leden van de KBVDV/SRBDV en onze beheerders hebben toegang tot deze community.

Stap 3
Zoek welke kanalen je interesseren en meld je aan.

Stap 4
Begin bijdragen te leveren en ideeën te delen.

Wat is Slack?

Wat is een Slack-kanaal?

Binnen Slack vinden teamwerk en communicatie plaats in kanalen (channels). Een kanaal is een soort groepsgesprek over één bepaald onderwerp, waar alle berichten, hulpmiddelen en bestanden over dit onderwerp worden gedeeld.

Als je dus een plek nodig hebt om bestaande of nieuwe onderwerpen te bespreken, dan kun je in een kanaal samenwerken met collega’s. Wij hebben al enkele kanalen aangemaakt om jullie te helpen bij een vlotte start. Je moet elk kanaal apart opzoeken en je ervoor aanmelden. Wil je een nieuw kanaal toevoegen? Laat het ons dan weten via info@belgiandermatology.be, dan voegen we het graag voor jou toe.

 • Clinics (klinische onderwerpen)
 • COVID-19
 • Education and Events (opleiding en evenementen)
 • Guidelines (richtlijnen)
 • Research (onderzoek)
 • ...

Privacy - wat je beter niet deelt via Slack

 • De KBVDV vindt bescherming van de privacy en veiligheid van haar Slack-community heel belangrijk.
 • Alle leden die een account aanmaken en de Slack-community van de KBVDV gebruiken, aanvaarden om de algemene regels van Slack en de specifieke voorschriften van de KBVDV, die je op deze pagina vindt, na te leven.
 • De Slack-community van de KBVDV werd uitsluitend voor KBVDV-leden en KBVDV-beheerders opgezet.
 • De KBVDV geeft geen toestemming om persoonsgegevens van patiënten te delen (naam, woonplaats).
 • Hoewel specifieke patiëntencasussen kunnen besproken worden binnen de Slack-community van de KBVDV, mag er geen informatie gedeeld worden die door andere leden aan individuele patiënten zou kunnen worden toegeschreven.
 • Informatie die binnen de Slack-community wordt gedeeld, mag niet worden gekopieerd (bv. plakken in een e-mail, bestanden opslaan op een andere plaats, enz.).
 • Het is verboden om screenshots (schermafdrukken) te maken van de Slack-community.
 • De KBVDV vraagt al haar leden om elke schending van de bovenstaande voorschriften onmiddellijk te melden. Ze behoudt zich ook het recht voor om gebruikersaccounts van personen die de voorschriften niet naleven te verwijderen.

Kanalen zoeken en je ervoor aanmelden

Als lid kun je door alle kanalen van onze community bladeren en eraan deelnemen.

Om een kanaal te zoeken en je aan te melden:

 1. Klik op het plus-icoontje naast Channels in de linker zijbalk.
 2. Selecteer Browse channels.
 3. Selecteer een kanaal uit de lijst of typ de naam van een kanaal in het zoekvenster.
 4. Klik op Join Channel of druk op Enter.

Ik wil een nieuw onderwerp voorleggen om te bespreken

Als je een nieuw kanaal wenst toe te voegen, laat het ons dan even weten via info@belgiandermatology.be, dan voegen wij het kanaal voor jou toe.

Kan ik een kanaal voor een beperkte groep dermatologen creëren?

Wij hebben besloten dat in deze fase alle kanalen voor alle leden die het platform gebruiken zichtbaar zijn en door hen kunnen gebruikt worden. Indien er vragen komen om privékanalen te creëren, dan zal de Raad van KBVDV deze beslissing opnieuw bekijken.

Richtlijnen voor kanalen

Hoewel een community zoveel kanalen kan gebruiken als nodig, functioneert Slack optimaal als er kanaalrichtlijnen en bepaalde best practices worden nageleefd.

Wat is een thread?

Threads dienen om discussies binnen kanalen overzichtelijk te houden. Je kunt vanuit elk bericht een thread starten om een vraag te stellen, context toe te voegen of feedback te geven, zonder het normale verloop van de conversatie te verstoren. Een thread blijft gelinkt aan het oorspronkelijke bericht en alleen wie een bijdrage heeft geleverd of de thread heeft gevolgd, ontvangt een melding als er een nieuwe reactie is toegevoegd. Volg deze stappen om een thread te starten of erop te reageren

 1. Ga over het bericht waarop je wilt reageren.
 2. Klik op het icoontje Start a thread.
 3. Schrijf je bericht.
 4. Klik op Send.

Hoe mensen aan een nieuw kanaal toevoegen?

Belangrijk: wanneer je een nieuw kanaal creëert, dan is dit niet automatisch zichtbaar voor andere leden. Leden kunnen jouw kanaal vinden door te bladeren door alle kanalen. Maar je kunt ook zelf mensen aan je kanaal toevoegen. Dit doe je zo:

 1. Open het kanaal waaraan je iemand wilt toevoegen.
 2. Klik bovenaan rechts op Details.
 3. Selecteer Add.
 4. Zoek de leden die je wilt toevoegen en selecteer ze.
 5. Als je klaar bent, klik je op Add.


Meer gedetailleerde informatie over alle functies vind je hier.

Is Slack een veilige omgeving?

Wij gebruiken een dubbele opt-in.

Alleen KBVDV-leden en KBVDV-beheerders krijgen toegang.

De beveiliging van Slack steunt op het concept van verdediging in de diepte: een organisatie - en haar gegevens - zijn beveiligd op elke laag. Slack is een privébedrijf dat steeds meer certificeringen behaalt die voldoen aan de meest algemeen erkende beveiligingsstandaarden. Het biedt oplossingen die gebruikers helpen om aan compliance-vereisten te voldoen. Het bedrijf past ook strenge maatregelen toe op operationeel en architectuurniveau om gebruikersgegevens veilig te houden.


Slack voldoet aan een aantal van de meest algemeen erkende beveiligingsstandaarden en overtreft deze zelfs en het biedt gebruikers oplossingen om aan compliance-vereisten te voldoen.

Certificaten en attesten waarover Slack beschikt:

Slack's gespecialiseerde beveiligingsteam maakt gebruik van door de sector geaccepteerde best practices en standaarden om je gegevens veilig te houden. Hun beveiligingsaanpak richt zich op security governance, risicobeheer en compliance. Dit omvat encryptie in rust en tijdens het transport, netwerkbeveiliging en server hardening, administratieve toegangscontrole, systeemmonitoring, logging en waarschuwing, en nog veel meer.

Meer informatie over de beveiliging van Slack vind je hier.